donderdag 20 december 2012

Trouw: Denken Ze Dat We Idioten Zijn?

Trouw.nl,  30/11/2012:
Idijood
"De geschiedenis is niet barmhartig geweest voor de Palestijnen sinds de Verenigde Naties in 1947 kwamen met een delingsplan dat moest leiden tot twee staten, Israël en Palestina. De Palestijnen dragen daar zelf zeker ook verantwoordelijkheid voor, maar dat doet niets af aan de noodzaak om het plan uit 1947 alsnog te verwezenlijken. Dat er al sinds 1948 wel een Joodse staat bestaat en geen Palestijnse, betekent niet alleen dat er sprake is van onrecht, het is ook een van de factoren die vrede in de weg staan. De onevenwichtigheid tussen beide partijen werkt aan Israëlische zijde een gevaarlijke overwinnaarsmentaliteit in de hand [...]
De oud-premier voegde er terecht aan toe dat de Israëlische regering eindelijk eens moet beginnen met 'serieuze onderhandelingen', gebaseerd op de grenzen van 1967. Dat is ook de boodschap die uitgaat van de steun die de Palestijnen hebben gekregen van andere landen dan Nederland: dit conflict duurt al veel te lang, het is niet langer gerechtvaardigd de status van de Palestijnen af te laten hangen van de onwillige houding van Israël; de overgrote meerderheid van de VN-lidstaten erkent Palestina als staat en roept Israël op met die staat tot een vredesakkoord te komen." (lees hier)
In plaats van de bovenstaande tekst hadden ze daar bij Trouw net zo goed de volgende tekst kunnen plaatsen:
De Palestijnen zijn soms ook boeven, hoor, maar ze willen ook in de zandbak spelen en dat is helemaal niet lief dat ze dat al zo lang niet mogen en dat is ook allemaal de schuld van Israël, echt wel, het is ook heel gemeen van Israël, dat zeggen andere kinderen op het speelplein ook, echt wel. 
Dat zou in ieder geval meer consistent zijn geweest met de onverholen minachting voor de intelligentie en kennis van de lezers, die uit dit commentaar in Trouw blijkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten